Pöllöt

Pöllöt

maanantai 29. syyskuuta 2014

Heräteostoksia

Minulla oli tänään vapaapäivä, ja lähdin sitten vähän "asioille"!

Tavoitteena oli ostaa uusi läppäri ja pojille löytää mielellään kirppikseltä talveksi toppapuvut. No nämä tavoitteet täyttyikin, läppärikaupassa meni ehkä kymmenen minsaa (ja nyt bloggailen uudella läppärillä), toppapuvut löytyi molemmille pojille neljän kirpparin koluamisen jälkeen! 

Ja sitten ne heräteostokset:


Citymarketissa oli jotku euronpäivät, ja sieltä tarttui mukaan nuo Mikki-vihkot ja nuo tarrahommelit, euron kipale! Mikään suuren suuri Mikkifani minä en ole, mutta en mitenkään voinut olla ostamatta nuita, ne oli niiiin ihanat! Tarrat tulevat melko varmasti käyttöön korttiaskarteluissa. :D

Ja tuo peltinen rasia, jossa tuo hienosti pukeutunut nainen on... Tämäkään ei tietääkseni ole yhtään minun tyylinen, mutta kun se on peltirasia ja siinä on kuitenkin loppujen lopuksi aika hieno kuva ja upeat värit.. niin pakkohan se oli ostaa.. kolmella eurolla... Siinä alunperin on ollut suklaakeksejä.. Minä sitten jotain aarteita sinne laittelen.. Tosin monet entisistä peltirasioistakin on kyllä tyhjänä.. Minä niitä vaan keräilen himona, mutta en oo vielä järkevä käyttöä niille keksinyt :D 

Kärkkäiseltä ostin vielä muutamia LED-kynttilöitä.. tuomaan turvallista tunnelma valaistusta.. :D

Vielä on sen virkkuu-inspiksen tuotos vaiheessa... mutta loppusuoralla kuitenkin...  toivottavasti tulee pian valmista...


Että tälläinen shoppailupäivä! :) Huomenna sitten työpäivä jälleen!! :)

Moikka moi!

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Varpaiden lämmikkeeksi

Vanhemmalle Pojalle tuli siis hieman kiirus kutoa uudet villasukat, kun uusi inspiraatio vaati päästä toteutumaan! Sukat olen saanut pääteltyä, ei niistä mitkään kovin hienot tullu, mutta eipä niitä siellä kenkien sisässä kukaan ole kattomassakaan! :)



Ja se uuden inspiraation tuotos toivottavasti valmistuu pian... 


Muutamien kylmien öiden jälkeenkin osa kukkapenkistä näyttää vielä tältä:

Ja tässä ehdottomasti tämän kesän suosikkini, sipulista kasvatettu Daalia.. Harmi vaan, että kukkiminen tapahtui loppukesästä vasta, ja kylmät yöt vei kukan mennessään.. Mutta oli tätä ihana katsella!



Niin se vaan syyskuukin salakavalasti hiipi kohti loppuaan... 

Leppoisia syysiltoja!

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Syysmyrskyn syövereissä

Niin se vaan lunta täälläkin päivän ajan hiljalleen tiputteli, ei tosin maahan asti jäänyt! 

Viima ja hieman karhea kurkku (eli ääntä ei ole kunnolla lähtenyt muutamaan päivään) ovat tehneet tämän näyn hyvin tutuksi viime päivinä:




Kuumaa teetä on tullut juotua niin paljon, että Pepsi Maxin juonti on jäänyt huomattavan vähiin (mullahan siis virtaa suonissaki Pepsiä, niin kova käyttäjä olen ;) )   :D 
 Minusta on aivan ihania nuo muumiteet, jo pelkkä teepussin kääreen näkeminen piristää! Viimeaikoina on se Muumimamman voimajuoma tullut tarpeeseen! :)

Myös lapsukaisten varpaiden suojaus viimalta on alkanut. Tässä nuorimmaisen pikkuherran sukkaset:

Tarkotus oli tehdä mahdollisimman yksinkertaset ja yksväriset, että tulee valmista mahdollisimman nopeaa, mutta en mitenkään voinut olla laittamatta raitoja.. Pitihän sitä jotain keksiä kuitenkin.. Ehkä minä vielä joskus yksväriset sukatkin saan tehtyä :) 
Vanhemman pikkuherran sukat tuli kanssa tehtyä melko vauhdilla (ja sen ne on kyllä näkösetki), kun nuita edellisiä sukkia päätellessä bongasin niiiin ihanan virkkausidean, että mahdollisimman äkkiä sitä pitää päästä kokeilemaan. Pakko oli kuitenkin ensin ne villasukat tehdä, pitäähän se joku tärkeysjärjestys olla näissäkin hommissa :D Nämä sukat odottelevat vielä päättelyä.. Ja sitten pääsen virkkaamaan!!! :)

Tuossa kun nojatuolissa istuskelen ja neulon niin samalla tulee kateltua tätä:
Nuorimmainen pikkuherra oli ihana, kun ihmeissään välkehtivää tulta katseli. Tuumasi siinä, että "Äiti, mikki valo läpyttää?" Ihmettelin siinä tovin, kunnes tajusin, että poika sitä ihmetteli, että miksi se valo räpsyttää, valojen räpsyttely kun on kiellettyä hommaa tässä huushollissa :D 

Männä viikolla tuli pikkuherrojen kanssa myös nautiskeltua aurinkoisista syyskeleistä, ja innostuimme siinä sitten "vanhoja muistelemaan" ja tulos oli tämä:

Äiti koitti lapsilleen näyttää minkälaisilla käpylehmillä sitä on ennen leikitty (minä en siis oo leikkiny.. oma äitini on ehkä tainnut vielä kuitenkin leikkiä)! :D Oli muuten yllättävän hankala kasata tuommonen... eikä me siitä kyllä kovin kestävää saatu!! :)

Yksi ruusukin oli vielä viime viikolla nupullaan




Mukavia syyspäiviä kaikille!!!



tiistai 23. syyskuuta 2014

Pöllö kukkarossa

Pitkään olen haaveillut, että saisin pöllön ommella johokin kassiin/pussukkaan/ihanmihinvaan koristeeksi.
Tuossa joku viikko sitten iski inspiraatio ja tässäpä tulos:

Kukkaron kehys minulla olikin valmiina odottelemassa.. Pohjana on vanhoista farkuista leikatut palat, ja sitten kirppiskangastilkuista leikkelin pöllön. Vähän huonosti tuossa erottuu, kun sekä pöllö että farkku on niin tumma, mutta jos oikeen tihrustaa, saa siitä ehkä selvän! :D Hitsi, että on muuten hankalaa tuo kehyksen kiinnittäminen... kai siihenkin pitäis joku kurssi käydä... No liimaa, ja joillain pihdeillä puristin kehystä.. Vielä en ole uskaltanut ottaa käyttöön, että kestääkö tämä... Vähämpä minulla ruukaa käteistä ollakaan, että ehkä se ne muutaman tärkeimmän kortin painon nyt kestäisi.


Ja asiasta viidenteen...

Hyvä ystäväni on "jouluttaja"! Ja hän sai minutkin innostumaan Salaisesta Jouluystävästä. Elikkäs kyllä vain, minäkin olen ringissä mukana. Ja tämänpä vuoksi olenkin tässä Joulua jo ajatellut. Yleensähän minä en hirveesti "ennen aikojaan" mitään jouluhommia juuri ajattele. Mutta nyt.. Ensinnäkin on jotenkin jännää miettiä ja suunnitella mitä Salaiselle Jouluystävälle pakettiin laittaisi. 
Ja tästäpä sitten seuraava ajatus onkin, että pitäisikö sitä taas kokeilla sitä "joululahjat itse tehden" -urakkaa... 
Ja tästä vielä ajatus jalostui siihen suuntaan, että "voiko joululahjoja ostaa kirpparilta?" Sehän olisi kaikin puolin järkevää.. Mutta miten ihmiset suhtautuisi kirpparilta ostettuun JOULULAHJAAN?! Asiastahan voisi toki neuvotella... Mutta jos joltain kysyt asiaa, kehtaako tämä välttämättä sanoa miten asiasta oikeasti ajattelee?? Voiko käytettyä tavaraa antaa synttäri- tai joululahjaksi?! Kas siinäpä vasta pulma... :) 

Saapä nähdä minkälaisen jouluhössön tämä kaikki minusta saa vielä aikaan.. :D Onneksi tuo Ukkokulta on vähän toppuuttelemassa, eikä ainakaan anna koristeita ripustella ennen kuin 1.12!!

Hei muuten, kolme kuukautta ja yksi yö Jouluaattoon ;)


Syksyistä viikon jatkoa kaikille!!

perjantai 19. syyskuuta 2014

Elämää nähnyt penkinpehmuste

...saa nähdä vielä lisää elämää!

Eteisen penkin pehmuste alkoi jo olla niin hirveässä kunnossa, että oli jo aika tehdä sille jotain... Siitä kun ei saanut tuota päällistä irroittettua pesua varten, enkä viitsinyt saumojakaan alkaa purkamaan.. Siispä uutta päällistä kehiin!

Vanha pehmuste:


 Valkoinen ei muutenkaan lapsiperheen eteiseen ehkä ole se paras mahdollinen ratkaisu :D

Siispä väriä elämään, ja kaappeja penkomaan. Ja tähän tapaukseen passassi paremmin kuin hyvin ne IKEAsta ostetut valmiit tilkut, mistä jossain aiemmassa bloggauksessakin mainitsin...

JA ei muuta kuin tilkkua toisen viereen ja kohta onkin uusi pehmusteen päällinen valmis!

Tästä tulikin tämmöinen pirtsakka sekamelska, joka meillä kotonakin usein vallitsee ;)

Mutta, jos jonakin päivänä kaipaa vähän suoraviivaisempaa, ja hallitumpaa tunnelmaa, voi pehmusteen kääntää tätä varten!


Värit näissä luonnollisesti ovat luonnossa kirkkaammat, mutta kännykällä otetuja kuvia nämä, niin laatu nyt on mitä on..



Värikästä viikonloppua kaikille!!!  

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Uusia juttuja

Heipä hei!

Tässä jokin aika sitten tuli sellainen levoton olo, että olisi niinku ihan pakko saada JOTAIN näperrellä omin kätösin...

Siispä tutkimaan kaappieni sisältöä, josko sieltä inspiraatio iskisi..

Kaapista lähes hyppäsi syliini tämä "aarrearkku":

Korttiaskartelutarvikkeet suloisessa sekasotkussa :)

Ja kun olin tullut ostaneeksi jonkun ulkolaisen askartelu/kortintekolehden, jonka mukana tuli leimasimia (vai mitä ne nyt lienee "oikeilta" nimiltään nykyään..), päätinkin alkaa opettelemaan uutta juttua.

Alkuunsa, kun lehdistä ja blogeista tämmösiä vähän hienompia leimailujuttuja olin lukenut, ajattelin että nuo on liian hienoja ja vaikeita minun tehtäväksi, enkä niistä aikaisemmin innostunutkaan.. Mutta kuten yleensä, uudet asiat kun tovin muhii tuolla takaraivossa, usein niistä tulee sitten lopulta innostuttua...

Tässä tulos: 
Näitä oli mukava tehdä, ja minulta ainakin nämä yksinkertaiset versiot onnistuu! Nämä siis tehty niin, että valkoiselle korttipohjalle 
tein leimakuvion, 
annoin kuivua, 
ja ihan puuväreillä sitten väritin kuvan, 
leikkasin ja liimasin 
värilliselle korttipohjalle. 
Pakko myöntää, että nyt kutkuttaisi lähteä johonkin askartelukauppaan tutustumaan tarkemmin näihin leimailuvälineisiin... Joitain pikkuleimoja ja mustettahan minulla oli jo ennenstään, mutta ei näitä "hienompia" juttuja..

Ja kuten tavallista, kun sen korttipajan saa auki, ei sitä ihan heti saa suljettua :D
Tässä siis muutama kortti tehtynä sillä Purppiksen perinteisellä "leikkaa+liimaa"-tyylillä:

Ja jotta ei menisi ihan omien tekosten esittelyyn, laitampa näytille vielä Poikani tekemän taideteoksen:

Tässä siis Poikani 5w, Poikani 2w ja minä 
(olen siis tuo oikeanpuolimmainen, hienosti Poika huomannut, että äitillä on sekä vaaleaa että ruskeaa hiuskuontalossa :D niin ja mulla oli pääkallopaita päällä sillon kun POika tätä piirsi ja sekin on nyt ikuistettu kuvaan :D)




Raikasta Syyskuun puoltaväliä kaikille!!!



torstai 11. syyskuuta 2014

Pitkästä aikaa....taas...

Heipä hei!!

Melkein vuoden tauko kirjoittelussa ollut... Nyt taas tuntuu, että on jo pakko päästä vähän bloggailemaan, jospa sitä nyt aikaa löytyisi vähän enemmän, kun Poikasetkin ovat vähän isompia <3


Tässäpä muutamia kuvia kesän ajalta...

Uusi kukkapenkki tuli laitettua

Merenrannalta Poika löysi aarteita (ei tainnut olla tuon 
"meidän meren" omia simpukoita :D )

Viinipullokynttilälyhty ja maitotonkka kukkapenkissä

Retiisisato oli pirtsakka

Kävimme Pudasjärvellä Syötteellä, ja siellä eräällä nuotiopaikalla oli 
tälläinen elämän viisaus

Täksi kesäksi laitoin uudet mansikantaimet, ja kesän mittaan saatiinkin
suut makeaksi. Hommasin myös pienen kasvihuoneen(-hyllyn) ja siinä 
kasvoi kyllä isoja ja yllättävän hyviä kurkkuja!

 Kasvihuoneen tomaatit jäikin vaatimattomiksi.. Yksi ainoa tomaatti kasvoi
(mutta olihan se hyvän makuinen!)

Olen myös saanut kunnian olla Veljen tytön KUMMITÄTI <3
Ja tässä Tätin Murulle ekat tennarit :)

Kesällä tuli myös harrastettua tuunausta... Vanha pihapöytä sai uuden elämän!



Tässäpä hieman päivitystä meidän touhuista!!!  

Mukavaa TorstaiPäivää kaikille, minä tästä suuntaan kohta työmaalle :)

_Purppis_