Pöllöt

Pöllöt

perjantai 28. marraskuuta 2014

Lomamuistoja

"Langan valinta tarjoaa pyörryttäviä mahdollisuuksia: värien kirjo ja langan tuntu sormissa houkuttelevat sinua kuvittelemaan valmiin villapaidan tai myssyn (ja kaikki ne kohteliaisuudet, jotka toivot saavasi) antamatta kuitenkaan minkäänlaista vihjettä kovasta työstä, jota lopputulokseen vaaditaan. Kärsivällisyys ja yksityiskohtiin paneutuminen ovat oleellisen tärkeitä. Niin on myös innokkuus. Haasteet pitävät mielenkiinnon yllä, mutta varo valitsemasta neuleohjetta, joka ylittää kykysi. Valitse aina niin hyvä lanka kuin varasi suinkin sallivat. Käytä puikkoja, jotka tuntuvat mukavilta käteen. Minä olen aina käyttänyt bambupuikkoja. Vieläkään en tahdo uskoa, että kokoamalla kirjavan kasan tarvikkeita - pehmeää lankaa, terävät puikot kirjallisen ohjeen, viimeistelykoukun ja kosolti vaikeasti määriteltäviä aineksia kuten luovuutta inhimillisyyttä ja mielikuvitusta - pystyn loihtimaan jotain, johon kätkeytyy pala sieluani. Mutta niin vain pystyn."

Yllä oleva teksti on Kate Jacobsin kirjasta Pieni Lankakauppa. Monet teistä lienee lukenut kyseisen kirjan. Minulla se on nyt luettavana. Pakko sanoa, että jo tuo kirjan ensimmäisellä sivulla oleva teksti kolahti! NIIN TOTTA! :) 


Monenlaista haastetta tässä on viime aikoina ollut ja vielä on edessä päin haasteita selätettävänä. Niin mukavia kuin vähän vähemmän mukaviakin.. 

Yksi niistä mukavista haasteista oli se, kun vietimme lomaa Poikasten kanssa, ja lähdimme kolmestaan reissuun Rovaniemelle (Mies ei valitettavasti töiden takia pystynyt osallistumaan tähän lomahaasteeseen)!! Kahden liikkuvaisen, vauhdikkaan ja jääräpäisen Pojankoltiaisen kanssa reissaaminen on melkoinen haaste, ainakin tälläiselle tyypille, joka ei välttämättä osaa ottaa asioita aina niin rennosti ja kärsivällisesti vastaan... Mutta me selvittiin kunnialla, huolimatta puistoraivareista, hotellin käytävään karkaamisista, ostosten unohtumisesta kassalle (onneks vaan ostokset, eikä lapset! <3 ), kehnoista yöunista, sottaisista aamupaloista... Mutta nyt kun aika on hieman kerennyt kullata muistoja, voi hyvillä mielin katsella lomakuvia, ja olla ylpeä.. että me KOLMEN KOPLA saatiin kuitenkin loppujen lopuksi HYVÄ LOMAREISSU aikaiseksi!


Kuvien laatu on onneton kännykkäkamerasta johtuen... 












Joulupukkia käytiin siis morjenstamassa, ja muutakin mukavaa kerettiin tehdä!

Käsityöt ei ole oikein edistyneet, mutta kaikki ajallaan.. Nyt pitäisi se joulukorttitehdas taas käynnistää. Ja jos huomenissa sain sen verran siivoiltua, että kehtais jonku joulukoristuksen laittaa näkösälle... Pojat halusi niin innolla kaupan joulukalenterit, että ajattelin sitten tehdä täksi jouluksi omatekoisen kalenterin ihan vaan itselle.... Jos nyt vaan saan aikaiseksi :) Katsellaan... :)

Vielä hetki, ja sitten on jo joulukuu! 
Rauhallista viikonloppua kaikille! 

perjantai 14. marraskuuta 2014

Salaista joulupostia

Eilen löysin pakettikortin postilootasta, ja tänään hain paketin... Salaiselta jouluystävältä!!! Ja ystävältä hän tosiaan vaikuttaa, niin onnistuneita hänen lähettämät paketit ovat.. Tuntuu, että SJY.ni joko tuntee minut tai sitten on hemmetin hyvä salapoliisi ;)

Huippupaketti:





Ihana kynttilä, kauniita servettejä, sulosia haaraniittejä, ihailemaani "merry christmas" -nauhaa, ja MUISTIKIRJA!! Mä niiiiiiiiiin tykkään muistikirjoista... 



KIITOS!!! <3

tiistai 11. marraskuuta 2014

Vanhasta uutta, keskeneräinen valmiiksi

Kosotäti kirjotteli taannoin keskeneräiseksi jääneistä käsitöistä, ja siinä samalla haastoi muita mukaan saamaan keskeneräiset valmiiksi. Silloin heti minulla tuli mieleen, mikä kekseneräisyys on valmiiksi saatava.. No ennen kuin se valmistui, tuli tehtyä muutama muu juttu ensin, mutta NYT se on valmis! Ja tässä teille tarina siitä, kuinka vanhasta tuli uutta ja keskeneräisestä valmista!

Idea sai alkunsa, kun keväällä joskus luin anoppilassa Avotakka-lehteä, ja näin siinä kuvan:

Ajattelin, että tuollainen punoskori olisi kiva tehdä. Ja siinä sitten muistinkin, että olin jemmannut jotain, mikä olisi oikein kelpo pohjakehikoksi...


Vanha lamppu.. Tämä ei oikein ollut minun tyyliäni, joten veljeni irroitti tämän, ja vaihtoi uuden lampun tilalle.. Minähän en tietenkään silloin tätä lamppua roskiin heittänyt, vaan jemmasin.. "tätähän voi vaikka joskus tarvita,,,"


Tästä se punominen sitten lähti... Kaupasta ostettua trikookudetta käytin tässä. Tämä oli semmoista kiva "aivot narikkaan" -työtä.. Monesti ennen iltavuoroon lähtöä, menin helteiselle takapihalla tätä punomaan.. No kesän aikana ei vielä valmista tullut, mutta lopulta kuitenkin..



Vielä tämä ei ole korina paikkaansa löytänyt, mutta muuten se on kyllä ollut ihan tarpeellinen:


Jalkatukena...


...Ja läppäripöytänä, kun tässä vieras/askarteluhuoneen sohvalla/sängyllä olen koneella ollut. :D



"Älä heitä mitään pois -Purppis" toivottaa kaikille idearikasta viikon jatkoa!


tiistai 4. marraskuuta 2014

Timangihullaannus

Aikaisemmassa postauksessani valittelin väsyä ja synkkyyttä. Viime viikonloppuna oli kuitenkin ihan eri fiilis!! Oli vapaa viikonloppu ja lauantai oli aivan ihana pakkaspäivä! Niin nättiä!!! Pakkashuurretta oli joka paikassa ja siihen kun aurinko paisteli, niin ihan kuin timanttimeren keskellä oisi ollut!! (siitä tuo otsikko :D )

Hullaannuin täysin siis jääkidetimanteista ja innostuin niitä kuvaamaan.. Kännykameralla ei tosin oikein saanut täydellisiä otoksia otettua.. Mutta te kaikki tiiätte, miltä ne jäätimantit näyttää kimmeltäessään!!!










Kimmeltäviä pakkaspäiviä!!!!

Ps. olen saanut yhden keskeneräisen työn valmiiksi..aloitin sen jo kesällä, että olihan tuo jo aikakin.. Mutta siitä kuva myöhemmin :)
Pps. niin ja olen tässä opettelemassa uutta aluevaltausta neulomisen saralla... siitäkin lisää myöhemmin..