Pöllöt

Pöllöt

lauantai 31. tammikuuta 2015

Vihdoinkin valmista onteloneuletta

Jee jee jee jee jee!!!!

Vihdoin ja viimein sain onteloneulelapaset valmiiksi!! Ja vieläpä tälle talvelle!!! JIhuuuuu!!!

TeeSeItseSiskojen innoittamana siis tähän onteloneulehommaan lähdin! Ja heidän blogistaan nappasin myös kuvioinnin lapasiin! Kiitos kovasti, kun sain lainata mallia!





Kyllä oli melkoinen työ näissä lapasissa, niinkuin olen tainnut aiemmin mainitakin.. Tuo kuvio oli sen verran haastava, että todella tarkkaan sai seurata, että tulee neulottua silmukat oikein! Ja voi taivas, kun pari kertaa puikot tippuivat, aivan hirvee homma koittaa poimia nuita silmukoita takas puikoille järjestykseen... mutta siitäkin selvisin! 
Tuo värikäs lanka oli selvästi ohuempi kuin valkoinen, otin tietoisen riskin sen suhteen.. Mutta kun tuo väri oli ehdottomasti saatava näihin lapasiin... Mutta aika kivasti onnistui eripaksuisilla langoillakin, tokihan tuo valkoinen kuultaa värikään alta, mutta ei pahasti ollenkaan... 
Välillä tuntui, että näiden neulominen oli hidasta kuin mikä, mutta välillä tuntui, että äkkiähän tämä etenee... mutta jos tiesi, että on vain hetki aikaa neuloa, en edes viitsinyt aloittaa, koska ei minusta oo yhden kerroksen kutojaksi... pakko niitä on vähän enempi yhdellä istumalla saada aikaan :D

Mutta kyllä mä oon tyytyväinen näihin! Aikaa vievä projekti, mikä ei ole ollenkaan minun juttu yleensä, ja kuitenkin sain valmista... Ja uusi aluevaltaus siis tehty, ja taatusti teen tällä tyylillä toistenkin, ehkä vain hieman helpommalla kuviolla :D


Tänään oli muutenkin touhukas päivä, ja illan kruunasi potkukelkkalenkki sataman kautta. Nättiä siellä on talvellakin! 

Herkutteluakin mahtui tähän päivään


Maailman paras pannukakku kermavaahdolla ja hillolla!

Ja niin se vaan on Tammikuukin saatu päätökseen! Mukavaa Helmikuun alkua kaikille!

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Virkattu säilytin

Taas on ollut hieman taukoa näissä blogihommissa.
Tuo minun onteloneulelapas-projekti tuntuu valmistuvan niin hitaasti, että saa nähdä saako niitä tälle talvea käyttöönkään!! :D

Pakko oli välissä tehdä jotain, joka valmistuu nopsaa ja jotain, jossa ei tarvi niin tarkkaan kattoa silmuikoiden värejä ja määriä!

Ja kun Ukkokulta tuossa puheli, että tarvitsisi joululahjaksi saamalleen partakonehässäkälle jonkin säilytysratkaisun, niin siitähän se ajatus sitten lähti!

Otin muovisen karkkirasian, ja virkkaamalla päällystin sen.


 Ja koska tämän piti olla sellainen "aivot narikkaan" työ, päätin tehdä yksivärisen, että saa vaan virkata menemään. No pohja tuossa on isoäidin neliöä, että siinä piti vähän kattoa mitä virkkaa, mutta simppeliä onneksi sekin.

No ihan tylsähän tästä olisi tullut pelkästään sinisenä.. Pakko oli kuitenkin joku juju keksiä. Siispä tein tölkkiklipsuista koristukset rasian joka sivulle.


Siinä on sitten Ukkokullalle partakonehärpäkkeiden säilytin! :D



Kauppareissulla sattui olemaan niin ihanan värisiä tulppaaneja tarjolla, että pakkohan niitä oli ostaa! Kevättä odotellessa! (toivottavasti ne lapaset ehtii kuitenkin valmistua ennen sitä!) :D :D :D


Oikein reipasta tammikuun viimeistä viikkoa kaikille!!!

tiistai 13. tammikuuta 2015

Polvien paikkailuja

Se on tuo minun vanhempi Poika semmosta sorttia, että hän on jatkuvassa liikkeessä, ja tekee kaiken moisia temppuja, voltteja, kärrynpyöriä ja vaikka mitä tanssiliikkeitä.. Ja tässä on sitten tulos:

Kaikissa housuissa on housunpolvi rikki! :D 

Kerran poika bongas H&M.ltä silitettäviä "paikkoja" ja ne sitten ostettiin, ja tänään vihdoin sain aikaiseksi ryhtyä paikkaushommiin. Homma oli oikein nopsa ja näppärä! Ja tässä tulos:


Komiat tuli pöksyistä! Poika laitto testiksi sitten heti jo yhdet paikatuista housuista jalkaan, ja jo illalla paikka oli reunasta irronnut. Eli nämä ei pelkällä silittämisellä pysy paikoillaan paikassa, jossa on koko ajan liikettä ja venytystä. Siispä käsin ompelin merkin kiinni housun polveen... Jäämme nyt siis seuraamaan, riittääkö pikainen käsin ompelukaan pitämään paikkaa paikoillaan :D Jos tämä toimii, niin kyllähän näillä saa kivasti Pojan lempparihousuille jatkoaikaa! 

Nyt kun paikkailut on paikkailtu tältä erää jatkuu puikkojen kiivas kilisyttely, jotta saisin lapaset äkkiä valmiiksi!!!



sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Virkatut

Tässäpä esittelyssä vielä vähän joulumuistoja... Nimittäin yksi lahjaideoista oli se, että virkkaisin pikkuliinoja läheisteni kauhuksi... No puolitoista liinaa valmistui ajoissa... Päädyin sitten siihen kuitenkin, että kukaan ei saa virkattua liinaa tänä jouluna :D

Virkatun liinan malli on Kauneimmat Joulun Käsityöt lehdestä.



Hieman tuossa liinassa nuo uloimmat kerrokset kupruilee.. Mutta se puolikas liina on tehty vähän tiukemmalla otteella, että katsotaan sitten miten sen reunoille sitten käy.. kun nyt joskus saan sen virtkattua... :) 

Tässä samalla tulee nyt esiteltyä tuo virkattu mattokin. En tarkkaan muista milloin tämän virkkasin, mutta on siitä yli vuosi kuitenkin.. :) Trikookuteesta kympin koukulla virkkattu. On muuten pehmoisen jämäkkä matto! 


Tammikuun alku on mennyt vapaapäiviä vietellessä, paljon piti saada taas aikaiseksi, mutta eipä tuota tosiasiassa paljoakaan ole tullut tehtyä :D On se kumma, miten nuo päivät vaan kuluu huomaamatta :D
No olen minä potkukelkan kantanut vintiltä alas, ja jopa käynyt pari kertaa potkuttelemassakin! Että se on sitten hauskaa puuhaa! 



Ja tänään aloitin melkoisen urakan... Tarkoitus on saada kaappeihin tilaa, ja se tilan tekeminen alkoi sillä, että kaikki pienet lasten vaatteet on käyty läpi.. Pienistä vauvan vaatteista erottelin pari läjää, jotka annan sitten Miehen Siskoille, mikäli vaatteet heille kelpaavat.. Loput menee raakasti hyväntekeväisyyteen. Kirppikseltä olen itsekin suurimman osan nuista vaatteista ostanut, joten tienestiä niistä en viitsinyt alkaa tekemään! Ensimmäiseen vaatekuormalähetykseen sain myös pari pussillista omia vaatteita kateltua.. 

Vaikka olenkin sen luontoinen, että "mitään ei heitetä pois, koska sitä saattaa tarvita", tuntuu yllättävän hyvältä laittaa kaapin täytteitä menemään.. Vaikka toisaalta varsinkin nuita vauvan vaatteita perkatessa tuli pieni haikeus..säästin minä kuitenkin söpöimmät ja vanhimmat (ne jotka on olleet minun pikkuveljillä päällä) myöhempää käyttöä varten, eli tässä kohtaa ajattelin mahdollisia omia lapsenlapsia.. Niitä onneksi saa vielä odotella tovin, kun tuo vanhimmainenkaan ei tosiaan ole kuin sen 5½ -vuotias :D


Reipasta tammikuun jatkoa kaikille!

perjantai 2. tammikuuta 2015

Sata ja yksi...

Pitkään oon miettinyt, että pitäis kokeilla tehdä niitä trikoisia "muotipipoja"! No nyt iski sitten inspiraatio sen suhteen! Ja kun pikaisella ohjeen etsinnällä löytyi näin simppeli ohje, niin mikään ei voinut estää :)

Ohje pipoon siis täällä MakaMarr:in blogissa 



Dalmantialaista!
Tää kangas on pyöriny ties kuin kauan tuolla kaapin perukoilla. Joskus kirpparilta ostin kangaspussin, jossa tämä oli mukana. Jotenki en meidän pojille tästä oo mitään osannu ideoida. Joten tämä oli oikein passeli trikoo tähän testipipoon! :) 

Piposta tuli aika napakka, mutta silti tuntuu että tämä luistaa päässä ylöspäin.. Tosin mulla on tosi liukas hiuslaatu... En tiiä auttasko jos ois vähän löysempi pipo?! Tästä ei ainakaan kannata ehkä tiukentaa, koska muuten vois pipo kiristää liikaa ;) Mutta toisaalta, onko sellaista pipoa olemassakaan, jota ei pitäis korjailla välillä ?! Ei mulla ainakaa semmosta oo ikinä ollu :)

Mutta tämä oli niin kiva, nopea ja simppeli malli, että pipoja luultavasti tulee tehtailtua lisääkin :)

Kevättä odotellessa!