Pöllöt

Pöllöt

maanantai 30. maaliskuuta 2015

Langanloppuja

Ei ne nämä minun jämälankatyöt kyllä kovin onnistuneita ole... Aina tulee joku epäkohta.... No tarkottaa siis sitä, että pitää treenata enemmän!

Dropsin Fabel-langan jämät päätyi pussukkaan. Pussukka sinänsä onnistui ihan kivasti, mutta tuo "läppä" ei nyt aivan täydellisesti istu tuohon.. mutta en kyllä jaksa alkaa purkamaankaan... olkoon siis :D



Sitten aloin tuhoamaan Puro-keriä... Alkuun ajattelin että tästä kori tulisi.. mutta koukku oli liian suuri siihen tarkoitukseen, joten reunasta tuli liian lörppö.. Mielessä kyllä kävin läpi erilaisia vahvistuskeinoja, mutta päätyi sitten tälläiseen käyttöön tämä "kori";

Jakkaran huppu!
Tuostahan tuon sitten löytää, jos sattuu, että jonkin idean myötä siitä korin vielä saa :D :D

Se hyvä puoli näissä töissä on, että saan vetää monta viivaa lankalistaan langankulutuksen merkiksi! Jee!

Maaliskuu lähenee loppuaan.... Kelit on aika kurjat... Eiköhän ne nätit kevätilmat kuitenkin odottele, tuolla jossain tulevaisuudessa! :)

perjantai 20. maaliskuuta 2015

Kesätaivas

Maaliskuun synttäribuumi on varma merkki siitä että kevät lähestyy! On kaverin lapsen synttärit, kummipojan synttärit ja oman pojan synttärit (eskari-ikä saavutettu, HUI)! Juhlahumua siis! 

Nyt kun katsoo tuonne taivaalle sopivassa kulmassa, se näyttää ihan KESÄTAIVAALTA! 


Lähestyvä kevät on  aloittanut valloituksensa sisätiloista:



Löysin tuollaisen valkoisen perhoskoristetun häkin, ja laitoin sinne narsissit kasvamaan! IHANA!

Meidän yksi kaapinpäällinen oli tämännäköinen.. Oli jo ehkä aika laittaa ledikynttilät kaappiin..


Ja nyt se näyttää tältä!




Ikeasta ostettu lamppu, joka nyt pääsee toivottavasti enempi käyttöön, aikaisemmin se oli sellaisessa paikassa, että ei uskaltanut laittaa johtoa seinään, kun Pojat olisi taatusti vetänyt lampun alas.. Jos se nyt tuossa pysyis...  Viirivehkaparka siinä koittaa kasvaa.... vähän on ollut jo pitempään kitukasvuinen.. Jospa se siitä joskus alkaisi rehottaa.. tai sitten ei.. tuntien mun sisäkasvikasvatustaidot.. :D


Häkkinarsissien parina oli tähtilaatikko, jossa oli kynttilöitä punaisen eri sävyissä. Jotenki se minusta oli liian jouluisen oloinen, joten päätin päivittää laatikon kynttilät vähän värikäämmiksi! Tykkään! 




Jämälankakäsitöiden teko on vauhdissa.. Taas tuli ostettua lisää uusia lankoja, vaikka lupasin etten osta... Siispä jämälankahommissa pitää viettää vielä tovi jos toinenkin, että pysyy balanssi kohillaan! :D :D Jämälankatöistä kuvia toisella kertaa!!!


Mahdollisesta tulevasta takatalvesta huolimatta kaikille oikein värikästä kevään odotusta!

torstai 12. maaliskuuta 2015

Jämälankahommia

Pitempään olen jo haaveillut jonkin topin/paidan/jakun/liivin/boleron virkkaamisesta/neulomisesta.

Nyt sitten pääti toteuttaa haaveen ja ryhtyä tuumasta toimeen.

Langaksi valikoitui se sama värikäs lanka, mitä käytin onteloneulelapasiinkin (taitaa olla siis Novitan Polku). Ajattelin, että on tämä riittosaa lankaa, kun olen siitä ne lapaset neulonut ja joskus aikoinaan sukatkin.. Ja vielä on yksi täys kerä kaapissa ja yks vajaa kerä, josta virkkausta aloittelin. No, lanka ei ollut ihan niin riittoisaa kuin muistelin, ei sitä lankaa täyttä kerää enää ollutkaan, vaan siis kaksi vajaata kerää..

Aloitin virkkaamalla isoäidin neliön, mutta koska aloitus renkulasta tuli sen verran reilu, niin ajattelin että sovelletaampa vähän ja tehdäänkin viisikulmio. Ja siitä se sitten lähti. Monesti iski epätoivo tai epäusko lähinnä... Välillä ajatteli, että tästä ei tule mitään, välillä ajattelin, että tulee vaikka tyynynpäällinen... No tuli sitten loppujen lopuksi topin ja mekon välimuoto.

Ja siis koska se alkuperäinen lanka loppui, piti keksiä jotain lankaa jatkoksi... no ainut vähänkään värimaailmaan passaava oli Rose Mohair lilana ja violettina, ja lopuksi sitten mustana, kun nuo violetitkin loppui kesken.


Tähän etupuoleen olen loppujen lopuksi ihan tyytyväinen..

Takapuolesta en sitten ole ihan niin varma.. Välillä tykkään tuosta pyrstöhelmasta, ja välillä en :D Pikkusen tuohon selkämyksen yläosaa tuli kuprua, mutta sitä voi koittaa fixailla vähän jotenkin... Olkaimina on mustaa kirppariltä löytynyttä kanttinauhaa tai vastaavaa, mitä lie..


Sivusta vielä...

Vielä on mietinnässä että jatkanko tuota etupuolen helmaa, vai annanko olla.. Mutta ainakin toistaiseksi saa olla näin!

Muuten olen tähän tekeleeseen melko tyytyväinen.. Ihan omasta päästä osasin kehitellä tämmöisen! Vähän harmittaa tuo värimaailma, mutta menköön nyt.. :)

No, tästä langanloppumiskatastrofista viisastuneena tein lankainventaarion ja järjestelin langat kaappiin järkevämmin... Siis mulla on yli KUUSI kiloa lankaa!:D Mistä lie kertynyt :)
Päätin sitten, että lankoja on nyt kulutettava tosissaan, ennen kuin uutta lankaa saa ostaa. Ja siksipä tein jämälankapussukan! 
Ja koska minä olen aika huono nuiden vetoketjujen asennuksessa, tein tämän niin, että aloitin virkkaamaan pussukkaa suoraan vetoketjun ympärille, niin säästyy se jälkikäteen asennuksen vaiva!


Viisi jämälankanöttöstä sain tähän kulutettua! Jei!

Ja sitten ei muuta kuin seuraavaa jämälanka työtä suunnittelemaan :) 

sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Hätä keinot keksii

Rakkaat käsityötoverit!

Painiskeletteko koskaan tälläisten ongelmien parissa;

* Lankakerän sisältä tuleva lanka tulee hirveen kätevästi ulos kerästä, kunnes sieltä tupsahtaa se hirvee takkukasa... Ja joudut sitä takkukasaa selvittelemään aivan liian kauan... Ainakin pörröisten lankojen kohdalla tätä sattuu liiankin usein... Se tunne, kun ajattelet, että nyt virkkaan/neulon hetken, ennenkuin lähden johonkin... Ja sitten se virkkaukseen tarkoitettu aika kuluukin sotkujen selvittelyyn....
                                                 TUTTU TUNNE

* Seuraavaksi otat langan alun kerän päältä. Ei takkuja! Mutta lankakerä pyörii lattialla, ja kerää kaikki hiukset, karvat ja pölyt itseensä. Lankakerä pyörii lattialla ja sotkeentuu ohi juoksevien pikkuihmisten jalkoihin. Lankakerä pyörii lattialla ja sotkeentuu työtuolin renkaisiin.. 
                                                 TUTTU TUNNE


Ystävät! Minä pyöriskelin kera lankakerän tälläisten ongelmien parissa nyt meneillään olevan virkkauksen kanssa.... Pakko keksiä jotain....

Ja se jotain on tässä: 
(nyt kyllä joku aattelee, että se Purppis on täys kaheli...) :D :D 


Ta-Daa!!! Purppiksen lankakeräteline!

Eilen illalla tosiaan välähti! Jossain Facebookin käsityöryhmässä näin kuvan lankakerätelineestä (joka oli puusta tehty ja kauniiksi maalattu), kai se jäi mieleen kummittelemaan....

Tarvikkeet: 
Vessapaperirullia
Pitkä sukkapuikko
Teippiä

Ja kyllä pyörii (melko) sulavasti! Vähän pitää kädellä auttaa tätä prototyyppiä, mutta silti huima parannus entiseen tilanteeseen.

Alkuun minulla oli pelkkä sukkapuikko kerän sisällä, mutta sitten laitoin sinne halkaistun ja ohuemmaksi rullaksi teipatun paperirullan sisään.. Pyörii paremmin!

Hieman tämä ehkä kaipaa vielä tuotekehittelyä...
*Esteettisyyttä voisi parantaa
*Lankakerän sisään voisi hommata ohuen muoviputken, voisi olla parempi
*Tästä pitäisi tietenkin kannettava malli kehitellä, nykymaailman vaatimusten mukaisesti..
*Langatonta versiota tästä en aio kehitellä kuitenkaan ;)


Kyllä mulla oli illalla itsekseni hauskaa, kun kattelin tätä rakennelmaa :D :D Ruma ku mikä, mutta toimiva! :D :D Heh hee.... En ois millään malttanut mennä nukkumaankaan, kun lankakin kulki niin sulavasti virkatessa!!! :D

Miten te olette ratkaisseet nämä tilanteet?! Kuin pitkällä teidän tuotekehittely on?! Vai onko muilla vaan niin hyvät hermot, että jaksaa aina vaan selvittää ne solmut ja jatkaa sitten virkkailua?! :)

Idearikasta Maaliskuuta Kaikille!